salad, fruit, berry-2756467.jpg

Kuinka lisätä kasviksia päivään / helpot vinkit

Eikö kasviksia tule syötyä tarpeeksi? Kokosin 10 erilaista käytännön vinkkiä, joilla saat rikastettua ruokavaliotasi!

salad, fruit, berry-2756467.jpg
  1. Lisää kasviksia smoothieen! Esimerkiksi pinaatti, kesäkurpitsa ja kurkku ovat miedon makuisia ja sopivat lähes mihin sekoitukseen tahansa.
  2. Testaa viherjauheita! Lisää laadukas viherjauhe päivääsi ja ravitse kehoasi! Esimerkiksi Foodin ja Puhdistamo ovat hyviä vaihtoehtoja. Sekoita jauhe veden ja sitruunamehun kanssa = valmis!
  3. Valmista kasvissosekeittoa! Tähän ravitsevaan ja herkulliseen arkiruokaan saat lisättyä myös hävikkikasvikset.
  4. Kokeile valmistaa erilaisia kastikkeita/tahnoja! Esimerkiksi pestoon ja tomaattikastikkeeseen saat upotettua hurjasti terveellisiä yrttejä ja erilaisia kasviksia.
  5. Kokeile idätystä! Idut sisältävät noin 40-kertaisesti enemmän ravintoaineita verrattuna täyskasvuisiin kasviksiin. Mikäli et halua kasvattaa itse, nykyään saat itusekoituksia myös kaupan hevi-osastolta valmiina.
  6. Pidä jääkaapissa salaattibaaria! Kun salaatti-ainekset löytyvät jääkaapista, saat helposti jokaiselle aterialle lisukesalaatin tai vaihtoehtoisesti jopa kokonaisen aterian lisäämällä proteiinin ja rasvan lähteen.
  7. Kokeile mehustusta! Omatekoinen monivitamiinipommi on erinomainen tapa täydentää tarvittavien ravintoaineiden saantia. Jäljelle jäävän mäskin voi käyttää vaikka kasvispihveihin!
  8. Dippaile välipalaksi! Tai testaa vaikka leffaherkkuna! Oma välipalasuosikkini on ehdottomasti porkkanatikut ja hummus. Myös selleritikut tahinilla sekä omenalohkot mantelitahnalla ovat herkullisia!
  9. Korvaa tortillat ja hampurilaissämpylät salaatinlehdillä! Esimerkiksi cosmopolitan -salaatti on erittäin hyvä tähän, sillä se pysyy muodossaan.
  10. Lisää kourallinen jokaiseen laittamaasi ruokaan! Mitä oletkaan tekemässä – lisää kourallinen kasviksia laittamaasi ruokaan. Oli se sitten sipulia, paprikaa tai mitä tahansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *