woman, laptop, desk-1851464.jpg

helpompi lomalta Paluu / vinkit

Palasin tänään takaisin töihin parin viikon lomilta. Ensimmäinen päivä sujui kivuttomasti kiitos muutaman arkea helpottavan konstin, jotka päätin kirjoitella myös tänne blogin puolelle. Pieniä tekoja, joilla on todella paljon merkitystä. Ota testiin ja kerro toimiko myös sulla!

  1. Unirytmin korjaus supertärkeä! Kannattaa aloittaa työrytmiin palaaminen viimeistään muutamaa päivää ennen töihin paluuta
  2. Mealprep ruokien valmistus etukäteen on todella hyvä juttu ja kiität itseäsi työpäivän jälkeen kun saat nälkäisenä kotiin tullessasi vain lämmittää mikrossa valmiiksi tehdyn aterian. Tietty askel tästä ylöspäin on vielä se, että teet töihinkin eväät! Jokotai, mealprep säästää rahaa ja edesauttaa terveellisen ruokavalion ylläpitoa!
  3. Vaatteet ja laukku edellisenä päivänä valmiiksi etenkin aamuvuorolaisille varsinainen lifehack joka antaa myös aamulla luvan nukkua hieman pidempään!
  4. Helpot eväät / Välipalakaappi jos et ole tehnyt aterioita valmiiksi töihin (kohta 2) niin tätä kohtaa kannattaa noudattaa. Suosittelen vahvasti pitämään kotona ns. ”välipalakaappia” missä on helppoja snacseja vaikkapa töihin mukaan otettavaksi kiireaamuina. Proteiinipatukat, -shaket, -rahkat, hedelmät, puurot, pähkinät, riisikakut, marjat ja säilykkeet (itsellä aina ananas, tonnikala) ovat esimerkiksi hyviä vaihtoehtoja. Kun kotona on tämän tyyppinen varasto, on helpompi pitäytyä terveellisissä välipaloissa.
  5. Tyhjä kalenteri etenkin lomalta paluu -viikko on hyvä olla rauhallinen, sillä usein töiden aloitus lomien jälkeen on jokseenkin stressaavaa ja unikin jää helposti minimiin rytmiä kääntäessä. Ota rauhassa aikaa palautumiseen!
  6. B-complex Tässä kohtaa voin yleisesti suositella ottamaan jaksamisen tueksi laadukkaan b-vitamiinivalmisteen olettaen että olet perusterve. Hyviä b-vitamiinivalmisteita löytyy esimerkiksi puhdistamolta, biomedilta (tipat), terranovalta, solgarilta unohtamatta klassikkomaineessa olevaa poretabletti beroccaa. B-complex on hyvä tuki mm. ajatustyötä tekeville, stressaaville ja väsyneille. Virkistävän vaikutuksen vuoksi valmiste kannattaa ottaa päiväsaikaan ruokailun yhteydessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *